SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ.....

SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ.....
" Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı zikretmekle (anmakla) huzur bulur.Kur'ân-ı Kerim » RA'D » 13.Sure/RA'D SURESİ-28.AYET "

15 Kasım 2008 Cumartesi

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI PROTESTO EDİLDİ

Başörtüsü yasağı protesto edildi

Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi Üniversite Komisyonu, üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağına tepki gösterdi.



Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması ile yasağı protesto eden öğrencilere, çocuklar ve yaşlılar da destek verdi. Başörtülü bayanlarında hazır bulunduğu protestoda, başörtüsü yasağını sürdürenlere tepki gösterildi. Yasağı uygulayanlar aleyhine sloganların atıldığı gösteride konuşan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Mehmet Güneş, uygulanan yasağın bir an önce kaldırılmasını istedi.

Uydurma nedenlerle kamu kurumlarında, öğretim kurumlarında ve sınavlarda uygulanan başörtüsü yasağını kınamak için toplandıklarını belirten Güneş, yasağın Anayasa Mahkemesi kararıyla konamayacağını ve anayasa ve kanunlarla temellendirilemeyeceğini ifade etti.

Kişilerin dilediği kutsala inanma ve inancının gereğini yerine getirme hakkı olduğunu vurgulayan Güneş, "Bu temel hak, akla mantığa sığmayan gerekçelerle ve dayatmalarla ihlal edilmez. Asıl sorgulanması, yargılanması ve yasaklanması gereken uygulamalardır." dedi.

Güneş, başörtüsünün her alanda hiçbir şart ileri sürülmeden, bu zamana kadar yaşanan mağduriyetler de giderilerek serbest bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.www.habervaktim.com

Hiç yorum yok: